Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους στη Νάουσα.



Το Σάββατο 10 Μαρτίου το απόγευμα μεταφέρθηκε στη Νάουσα για προσκύνηση των πιστών τεμάχιο ιερών λειψάνων του αγίου Γεωργίου του μεγαλομάρτυρος από την ιερά μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

Τα λείψανο μετέφερε ο ιερομόναχος π. Ιερώνυμος και τα υποδέχθηκε στο προαύλιο του ιερού ναού αγίου Γεωργίου Ναούσης ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, σύσσωμος ο τοπικός κλήρος, οι αρχές της πόλης και μεγάλος αριθμός πιστών.
Ακολούθησε αρχιερατικός εσπερινός και στο τέλος μίλησε ο ιερομόναχος π. Ιωακείμ Καρεώτης με θέμα: «Τα πάθη», στο πλαίσιο των καθιερωμένων ομιλιών αγιορειτών πατέρων της αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τα ιερά λείψανα του αγίου Γεωργίου θα παραμείνουν στον ιερό ναό μέχρι και την Πέμπτη το πρωί. Καθημερινά θα τελεούνται πλήθος ιερών ακολουθιών σύμφωνα με πρόγραμμα που εξέδωσε ο ιερό ναός. Την Πέμπτη το πρωί ο σεβασμιώτατος θα τελέσει προηγιασμένη και στη συνέχεια τα ιερά λείψανα θα αναχωρήσουν.

Η ομιλία του σεβασμιωτάτου κατά την υποδοχή των ιερών λειψάνων.

«Με πολλή χαρά και βαθειά συγκίνηση υποδεχόμαστε σήμερα στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Ναούσης τα ιερά λείψανα ενός από τους προσφιλέστερους αγίους της Εκκλησίας μας, του αγίου Γεωργίου του μεγαλομάρτυρος και τροπαιοφόρου, στο όνομα του οποίου είναι αφιερωμένος ο ιστορικός αυτός ναός.
Η ευλογία της παρουσίας του ιερού λειψάνου για την ενορία και την πόλη μας είναι μεγάλη, και γι’ αυτό είμαστε ιδιαιτέρως ευγνώμονες προς τον πανοσιολογιώτατο καθηγούμενο της ιεράς μονής Ξενοφώντος κ. Αλέξιο, ο οποίος είχε την καλωσύνη να ανταποκριθεί στο αίτημά μας και μάλιστα σε μία περίοδο αυστηράς περισυλλογής και μονώσεως, όπως αυτή της αγίς και μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Η παρουσία του ιερού λειψάνου του αγίου Γεωργίου δεν αποτελεί, αδελφοί μου, μόνο ευλογία αλλά και ενίσχυση στον αγώνα τον οποίο καλούμεθα και εμείς να διεξαγάγουμε κατ’ αυτή την περίοδο του πνευματικού αγώνος· κατ’ αυτήν την περίοδο κατά την οποία ιδιαιτέρως καλούμεθα να μιμηθούμε το παράδειγμα της ζωής του αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, ο οποίος δεν ανεδείχθη μόνο γενναίος και θαρραλέος στρατιώτης του επιγείου βασιλέως, αλλά απεδείχθη κατ’ εξοχήν γενναίος και θαρραλέος οπλίτης του επουρανίου και μόνου βασιλέως Χριστού, χάρη της αγάπης του οποίου δεν δίστασε να θυσιάσει και την λαμπρή σταδιοδρομία του αλλά και την ίδια του τη ζωή.
Τα βασανιστήρια και τα μαρτύρια που χρησιμοποίησε ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός προκειμένου να μεταπεισθεί ο άγιος Γεώργιος και να αρνηθεί την πίστη του στο Χριστό ήταν πολλά και πολυώδυνα. Αλλά ο μάρτυρας τα υπέμενε με καρτερία και χαρά, γιατί θεωρούσε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν πιστό από το να αξιώνεται να υποφέρει για το Χριστό, όπως διακήρυττε και ο απόστολος Παύλος λέγοντας ότι «ημίν εχαρίσθη υπέρ Χριστού, ου μόνον το εις αυτόν πιστεύειν αλλά και το υπέρ αυτού πάσχειν».
Και τα υπέμεινε μέχρι τέλους τα μαρτύρια παραμένοντας «πιστός άχρι θανάτου», για να λάβει από τον αγωνοθέτη και αθλοθέτη Χριστό τον στέφανο της δόξης και να καταταγεί από την Εκκλησία μας μεταξύ των μεγαλομαρτύρων της.
Η εύνοια του Θεού στον μάρτυρά του, που προκειμένου να διατηρήσει την πίστη του, δεν δίστασε να αρνηθεί και την δόξα και τις τιμές του κόσμου αλλά και την ίδια του την ζωή, αποδείχθηκε και αποδεικνύεται από την χάρη των θαυμάτων και των ιαμάτων, με την οποία περιέβαλε τα μαρτυρικά λείψανα του αγίου του, και η οποία διαχέεται αφειδώς σε όλους εκείνους που προστρέχουν στη χάρη του και επικαλούνται τη βοήθειά του.
Ενώπιον των χαριτόβρυτων λειψάνων του αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου προσευχόμαστε και εμείς απόψε, ευχαριστώντας τον Θεό, γιατί μας χάρισε έναν τόσο ισχυρό προστάτη, έναν τόσο φιλεύσπλαχνο και φιλάνθρωπο άγιο που ανταποκρίνεται στις προσευχές μας και μεταφέρει τις δεήσεις μας στον θρόνο του Θεού ως παρρησία έχων ενώπιόν του.
Ασπαζόμενοι, λοιπόν, απόψε, αλλά και τις επόμενες ημέρες το ιερό λείψανό του, ας παρακαλέσουμε αδελφοί μου, τον μεγαλομάρτυρα του Χριστού, να μας εμπνεύσει την πίστη και την αγάπη στον Θεό, να ενισχύσει τη θέλησή μας και την αποφασιστικότητά μας να πορευόμεθα και εμείς τον δρόμο των αγίων του εντολών με συνέπεια και αυταπάρνηση, χωρίς να επηρεαζόμεθα από τις σειρήνες και τα είδωλα του κόσμου, για να μπορέσουμε, αγωνιζόμενοι τον καλόν αγώνα, και τον δρόμο της νηστείας να ολοκληρώσουμε και την ζωή μας να ζήσουμε μέσα στη χάρη του Θεού για να αξιωθούμε να γίνουμε κληρονόμοι της βασιλείας των ουρανών, την οποία και εκείνος απολαμβάνει.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά εκ μέσης καρδίας τον πανοσιολογιώτατο καθηγούμενο της ιεράς μονής Ξενοφώντος για την ευλογία του και τους πατέρες που συνοδεύουν το ιερό λείψανο για τον κόπο και την αγάπη τους και να ευχηθώ οι πρεσβείες του αγίου Γεωργίου να σκέπουν την αδελφότητα από παντός ορατού και αοράτου εχθρού.