Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου.





     Στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με την συμμετοχή των πρεσβυτέρων, του Δημάρχου Μυκονίων και πλήθους πιστών, και προ του πέρατος της Θ. Λειτουργίας ανέγνωσε το Συνοδικόν της Ορθοδοξίας και μεταξύ άλλων είπε απευθυνόμενος προς τον λαό: « Η Ορθοδοξία θα σκορπίζει πάντα στον κόσμο το φως της αλήθειας, θα καλεί ομοδόξους σε κοινωνία ενότητος και ετεροδόξους και αλλοδόξους σε διάλογο αγάπης».

     
     Εν συνεχεία από τον ιστορικό Ναό της αγίας Ελένης του Κάστρου πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτανευτική πομπή ιστορικών εικόνων των Ναών της πόλεως, η οποία κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου όλοι οι παριστάμενοι απήγγειλαν το «Σύμβολο της Πίστεως».     
     Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε για πολλοστή φορά τον λαό της Μυκόνου για την ευσέβεια και το φιλακόλουθο ήθος του, και τον Πρωθιερέα του Ναού Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό για τον ευπρεπισμό του Ναού και της πανηγύρεως.