Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Δεύτερη συνεδρία για την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος



Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012, στη δεύτερη έκτακτη Συνεδρία Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Περί την 9η πρωινή, στη μεγάλη Αίθουσα των Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου, και μετά την προσευχή, ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη η απουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών : α) Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνού, β) Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, γ) Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Τίτου, δ) Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου, ε) Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, στ) Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, ζ) Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, η) Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και θ) Κερκύρας και Παξών κ. Νεκταρίου, οι οποίοι απουσίασαν ητιολογημένα.

Μετά ταύτα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος ανέπτυξε την εισήγησή του σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη, η οποία είχε ως τίτλο: «Έγκρισις Κανονισμού "Περί Εφημερίων"».

Επί της εισηγήσεως έγινε ευρυτάτη συζήτηση, κατά την οποία εξέφρασαν τις απόψεις τους επί του Κανονισμού αλλά και επί των άρθρων αυτού οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες. Μετά τις τοποθετήσεις των Ιεραρχών, διεξήχθη ψηφοφορία και ενεκρίθη ο Κανονισμός «Περί Εφημερίων».

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός ανέγνωσε την Εισήγησή του με θέμα: «Περί του δυνατού, νομικώς και κανονικώς, εκλογής Τιτουλαρίων Επισκόπων εις την Εκκλησίαν της Ελλάδος».

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση επί της Εισηγήσεως μετά το πέρας της οποίας οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες εκλήθησαν να ψηφίσουν εάν η Ιεραρχία θα προβεί σε εκλογή δύο νέων Τιτουλαρίων Επισκόπων.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε εψήφισαν 72 Αρχιερείς. Υπέρ της προτάσεως για την εκλογή δύο νέων Τιτουλαρίων Επισκόπων ευρέθησαν 33 θετικοί ψήφοι, 31 αρνητικοί ψήφοι, 7 λευκές και μία άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της εκλογής δύο νέων Τιτουλαρίων Επισκόπων.

Για την πλήρωση της θέσεως Τιτουλαρίου Επισκόπου, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σαλώνων, επί συνόλου 68 ψηφισάντων έλαβαν :
1) Αρχιμανδρίτης κ. Αντώνιος Αβραμιώτης ψήφους 48,
2) Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Μόσχος ψήφους 3,
3) Αρχιμανδρίτης κ. Ειρηναίος Καλογήρου ψήφους 2,

Εὑρέθησαν και 13 λευκές και 2 άκυρες ψήφοι.

Τιτουλάριος Επίσκοπος με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σαλώνων, εκλέγεται ο Αρχιμανδρίτης κ. Αντώνιος Αβραμιώτης.

Για την πλήρωση της θέσεως Τιτουλαρίου Επισκόπου, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θαυμακού, επί συνόλου 68 ψηφισάντων έλαβαν :
1) Αρχιμανδρίτης κ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης ψήφους 37,
2) Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Μόσχος ψήφους 11,
3) Αρχιμανδρίτης κ. Ειρηναίος Καλογήρου ψήφους 2,

Εὑρέθησαν και 15 λευκές και 3 άκυρες ψήφοι.

Τιτουλάριος Επίσκοπος με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θαυμακού, εκλέγεται ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης.

Η χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, θα γίνει το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη.


Η Επιτροπή Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας