Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για τον υποσιτισμό στα σχολεία της Μαγνησίας



Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για την αντιμετώπιση του φαινομένου του υποσιτισμού μερίδος μαθητών στα σχολεία της Μαγνησίας.
Με επιστολή του στον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας κ. Γεώργιο Δοδοντσάκη (12/3/2012), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, καθιστά σαφή την πρόθεση και επιθυμία της Τοπικής Εκκλησίας να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, με τον ορισμό εντεταλμένων Κληρικών σε κάθε σχολείο που αντιμετωπίζει σχετικό θέμα και την άμεση παρέμβαση, όπου κριθεί αναγκαίο. Στην επιστολή του ο κ. Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων, σημειώνει:
«Σάς  γνωρίζουμε ότι έχουμε τήν πρόθεση να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος, μέ πολλή ευαισθησία, διακριτικότητα και εχεμύθεια, προκειμένου νά διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια των οικογενειών και να αποφύγουμε τον οποιοδήποτε κοινωνικό στιγματισμό των μαθητών. Είμαστε έτοιμοι ώστε, επιλεγμένοι εφημέριοί  μας,  σε  συνεννόηση με τους  διευθυντές των σχολείων, νά οργανώσουν μια σύμπραξη κοινωνικής δράσης ώστε αποτελεσματικά, μα προπάντων, διακριτικά, να διευθετηθεί το ζήτημα, για  το οποίο, ως  τοπική  κοινωνία, είμαστε  υπόλογοι και συνυπεύθυνοι...»
Εξάλλου, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Θεσσαλία (14-3-2012) ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι «Παλαιότερα, είχαμε την παρουσία των εξομολόγων Ιερέων στα σχολεία. Δυστυχώς, το μέτρο αυτό κάποια στιγμή μάς το απέκλεισαν. Εμείς, σήμερα, θα έρθουμε για να συμπαρασταθούμε κοινωνικά στα σχολεία»