Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως - Σύναξη Αναγνωστών και Υποψηφίων Κληρικών στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.


Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Γ΄ Εβδομάδα των Νηστειών, με αποκορύφωμα την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, είναι αφιερωμένη στις Ιερατικές Κλίσεις.
Έτσι, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 18 Μαρτίου 2012, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκάλεσε σε Σύναξη τους Αναγνώστες και Υποψηφίους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, οι οποίοι προέρχονταν από όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως.
Stavroproskiniseos 2012 001.JPG


Το πρώτο και κύριο μέρος της Συνάξεως, ήταν το Αρχιερατικό συλλείτουργο, το οποίο τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ και με την συλλειτουργία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και των Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με τη συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος, στην οποία διακόνησαν οι Υποψήφιοι Κληρικοί, είτε στο Ιερό Βήμα, είτε βοηθώντας τους δύο Χορούς των εκλεκτών Ιεροψαλτών του Μητροπολιτικού μας Ναού.
Stavroproskiniseos 2012 002.JPG

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο π. Νικόδημο Ευσταθίου η σχετική Εγκύκλιος της  Ιεράς Συνόδου περί των Ιερατικών Κλίσεων, ενώ πριν την Απόλυση ομίλησε δι’  ολίγων ο Μητροπολίτης Χαρτούμ και αντιφώνησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος.
Stavroproskiniseos 2012 004.JPG

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού μας Ναού, ο Μητροπολίτης μας παρέθεσε γεύμα στον άγιο Χαρτούμ και τους Αναγνώστες, το οποίο, με την ευθύνη των καλών Ιερέων της Ενορίας, προετοίμασαν οι λαϊκοί συνεργάτες –κύριοι και κυρίες- της Ενορίας, μετά το τέλος του οποίου προσέφερε στα παιδιά ως αναμνηστικά δώρα βιβλία που αφορούν την ποιμαντική διακονία των κληρικών.