Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η Εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Λάρισα.


Μεγάλη ευλογία έλαβαν οι πιστοί κατά την φωτεινή πανήγυρι των Αγίων Ενδόξων Μεγάλων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, που μαρτύρησαν στην παγωμένη λίμνη της Σεβαστείας.
Επίκεντρο ο πανηγυρίζων μεγαλώνυμος Ιερός Ναός τους στην Λάρισα.
Ευγνώμονες είμαστε όλοι προς τον χορό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων για την θυσία τους το φρικτό μαρτυριό τους υπέρ της δόξης του ονόματος του Αγίου Θεού και την αδιάκοπη προστασία που μας παρέχουν, τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος κατά τον εορτασμό των Αγίων.




Με μεγάλη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Λάρισα η πανίερος μνήμη των Αγίων ενδόξων Τεσσαρά-κοντα Μαρτύρων, που μαρτύρησαν στην παγωμένη λίμνη της Σεβαστείας.Επίκεντρο της εορτής ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός των Αγίων, στην Λάρισα, μία από τις παλαιότερες ενορίες της πόλεως με μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιά-σματος επαίνεσε τον επί πεντήκοντα και πέντε έτη Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο π.Παύλο Μαρούλη για την πολυετή προσφορά και διακονία του στον Ιερό Ναό και προχείρισε Οικονόμο τον εφημέριο του Ιερού Ναού, π.Δημήτριο Ψαριανό, υπεύθυνο του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας, ενώ μετά το πέρας της Ιεράς Πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την νέα πολύ καλά οργανωμένη Ιματιοθήκη ρούχων, υποδημάτων και κλινοσκεπασμάτων καθώς και το πλούσιο σε τρόφιμα και υλικά αγαθά παντοπωλείο της ενορίας, που με πολύ ζήλο και κόπο οργάνωσαν οι πατέρες της ενορίας, ύστερα από προτροπή του Μητροπολίτου, προκειμένου να αναπαυθούν οι πτωχοί, άποροι και άστεγοι αδελφοί.