Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στον Απ. Ανδρέα η Τεχνική Επιτροπή με τον Οζερσάι.



05/03/2012
Σήμερα ενημερωτική σύσκεψη στην Αρχιεπισκοπή

Σύσκεψη στην Αρχιεπισκοπή θα έχουν σήμερα τα ε/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά με τους αρμοδίους της εκκλησίας, τους οποίους θα ενημερώσουν και για χθεσινή επίσκεψή τους στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Τάκης Χατζηδημητρίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μαζί τους, όπως και χθες, θα είναι ο Κύπριος αρχιτέκτονας, υπεύθυνος μελετητής που εκπροσωπεί την ομάδα του Πανεπιστημίου των Πατρών, η οποία είχε εκπονήσει το σχέδιο αναστήλωσης της Μονής, Διομήδης Μυριανθέας.


Ο κ. Χατζηδημητρίου ανέφερε ότι χθες πραγματοποίησαν στο κατεχόμενο μοναστήρι όλα τα μέλη της Επιτροπής, συνοδευόμενα από τον κ. Μυριανθέα και τον σύμβουλο του Τ/κ ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος ενημερώθηκε αρμοδίως για την κατάσταση της Μονής. ''Ηταν το πρώτο βήμα για την εφαρμογή της απόφασης που πήραμε ως Επιτροπή για εμπλοκή στη συντήρηση της Μονής''.

Επισκέφθηκαν, συνέχισε, όλα τα τμήματα του μοναστηριού.

Ερωτηθείς πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ο κ. Χατζηδημήτριου είπε ότι ''αυτό είναι πολύ νωρίς να το πούμε''. Στην ερώτηση ποιο είναι το επόμενο βήμα, απάντησε ''συνεννόηση με την UNDP'' για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Θα προκηρυχθούν προσφορές, οι οποίες θα εγκριθούν από την UNDP, όπως εξήγησε, και θα πρέπει να διευκρινισθεί για ποια στάδια στο παρόν διάστημα θα ζητηθούν οι προσφορές.

Η Τεχνική Επιτροπή, είπε, ενεργεί σε κλίμα συνεννόησης, συνεργασίας και ομοφωνίας για αυτά τα θέματα. Διευκρίνισε επίσης ότι ο Κύπριος αρχιτέκτονας επισκέπτεται συχνά το κατεχόμενο Μοναστήρι.

Σημειώνεται ότι, σε σύσκεψη της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, παρουσία της αξιωματούχου των ΗΕ Jennifer Wright, αποφασίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η ανάληψη δράσης για την υποστήριξη, σε πρώτο στάδιο, και στη συνέχεια για αποκατάσταση της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Ανδρέα, στη βάση μελέτης που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
από :  Εδώ