Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Εορτή Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Μύκονο.



dscn0602
     Στην παλαιά ενορία των αγίων Τεσσαράκοντα στη χώρα της Μυκόνου, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος β ετέλεσε σήμερα την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη των αγίων.
     Συμπροσευχόμενοι ήσαν οι ιερείς της Μυκόνου και πλήθος Μυκονίων, οι οποίοι εκ παραδόσεως ευλαβούνται και τιμούν ιδιαιτέρως τους αγίους Τεσσαράκοντα, πολλοί δε εκ των οποίων φέρουν τα ονόματά τους.

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος στο σύντομο κήρυγμα του είπε μεταξύ άλλων: «… σ’ αυτή τη δοκιμασία μας, στη παγερή λίμνη των παρόντων καιρών, σαν έθνος, οικογένεια αλλά και σαν άτομα ο καθένας ξεχωριστά, ας έχουμε την πίστη, την ενότητα και την υπομονή των αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων και ας επαναλαμβάνουμε τα λόγια τους «αποδησώμεθα ιμάτιον πρόσκαιρο και ενδυσώμεθα ζωήν αιώνιον», να αποδυθούμε την ματαιότητα του άδοξου πλούτου και ενδυθούμε την ολιγάρκεια και την αγάπη για τον τόπο μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας…»