Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ι.Μ.Ν. Αγ. Παρασκευής-Λαγκαδά.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε στον Λαγκαδά η διπλή Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 24/03/2012 με τον εσπερινό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό του Περιβολακίου στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο κορυφώθηκαν στις 25/03/2012, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία επί τη Εθνική εορτή της Παλιγγενεσίας του 1821, στις οποίες προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής, παρουσία όλων των αρχών του τόπου με επικεφαλή τον βουλευτή κ. Καράογλου Θεόδωρο, τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά, τον ∆ιοικητή της 194 MLRS, τον διοικητή του Αστυνομικού τµήµατος Λαγκαδά, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαγκαδά, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Λαγκαδά, εκπροσώπων των φορέων πολιτισμού και της μαθητιώσας νεολαίας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός κα Φιριπή Ευτυχία διευθύντρια του Γυμνασίου Σοχού.

Ο Σεβασμιώτατος συγχαίροντας την ομιλήτρια και τον λαό για την παρουσία τους τόνισε ιδιαίτερα τον διπλό χαρακτήρα της εορτής, την εορτή της «πίστης και της λευτεριάς», και υπογράμμισε ότι το χαρμόσυνο μήνυμα του αληθινού Σωτήρος, που ξεκίνησε με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ενίσχυσε το φρόνημα των Ελλήνων και στην επανάσταση, γιατί είχαν πλέον την βεβαιότητα του λόγου του Αρχαγγέλου «οὐκ ἀδυνατήσει παρὰ τῷ Θεῶ πᾶν ρῆμα». Στην συνέχεια της ομιλίας του ο Ποιμενάρχης μας σημείωσε αφενός ότι ο Ιησούς είναι πιστός στις υποσχέσεις του και ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε εκείνοι, οι οποίοι καταπατούμε τις εντολές του, οι οποίες δεν αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μας δεσμεύουν αλλά μας προφυλάσσουν και αφετέρου ότι πρέπει και πάλι να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία και το λάβαρο της Πίστεως και της Πατρίδας και να μείνουμε πιστοί στα διδάγματα της επανάστασης του 1821. Με αφορμή την απάντηση της Παναγίας στον Αρχάγγελο Γαβριήλ «Ιδού η δούλη Κυρίου, γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου», κατέληξε λέγοντας ότι, αν θέλουμε στην ζωή μας να συντελεστεί ο Ευαγγελισμός, αν θέλουμε να βιώσουμε την μοναδική εμπειρία του Ιησού Χριστού, θα πρέπει να αναφωνήσουμε «Γεννηθήτω κατά το ρήμα σου Κύριε» τονίζοντας ιδιαίτερα ότι υπάρχει σωτηρία και ελπίδα για όλους μας.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, για την πρωτοβουλία του να αντιταχθεί στην δημιουργία χώρου συγκέντρωσης μεταναστών σε στρατόπεδο της περιοχής των Λαγκαδικίων.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους λαού, μετέβησαν στο χώρο του Ηρώου Λαγκαδά, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η παρέλαση σε κεντρική οδό της πόλεώς μας.

Το απόγευμα της κυριονύμου ημέρας της εορτής η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης σε συνεργασία ,με τους χορευτικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του Λαγκαδά διοργανώνει εόρτια εκδήλωση για την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής με την συμμετοχή χορευτικών και πολιτιστικών συλλόγων του Λαγκαδά.