Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η Σιάτιστα υποδέθηκε την Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας.

  
E-mailΕκτύπωσηPDF
Την Α’ Κυριακή των Νηστειών – Κυριακή της Ορθοδοξίας, το απόγευμα, όπως συνηθίζεται εδώ και πολλά χρόνια, οι πιστοί της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, μετέφεραν την αγία εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Την Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας, οι πιστοί την μετέφεραν στα χέρια πεζοί, προπορευομένου του Ιερέως π. Ιωάννου μέχρι την είσοδο της πόλεως, διανύοντας περίπου 15 χιλιόμετρα από το Μοναστήρι. Εκεί τους περίμεναν ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος με τους Ιερείς της Μητροπόλεως, η Δήμαρχος Βοΐου κα Παναγιώτα Ορφανίδου με Δημοτικούς Συμβούλους και πλήθος πιστών.


Ο Μητροπολίτης με τους Ιερείς, αφού ασπάσθηκαν την Εικόνα της Παναγίας, εν πομπή και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, την μετέφεραν μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Εκεί, αφού την τοποθέτησαν στο κέντρο του Ναού, ξεκίνησε ο κατανυκτικός εσπερινός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, συμπροσευχομένων των Ιερέων π. Βασιλείου, π. Νέστορος, π. Στεργίου, π. Αλεξάνδρου, π. Ιωσήφ και π. Ιωάννου, ο οποίος και συνόδευσε την εικόνα από το μοναστήρι μέχρι την πόλη της Σιάτιστας.

Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στην Ενορία του Αγίου Νικολάου μέχρι την Κυριακή των Βαΐων και θα επιστρέψει πάλι στην Ιερά Μονή. Οι Ιερείς θα την περιφέρουν σε όλα τα σπίτια για ευλογία, ενώ κάθε βράδυ, η εικόνα θα παραμένει σε ένα διαφορετικό σπίτι, όπου θα ψάλεται η ακολουθία της παρακλήσεως στην Παναγία. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας των προηγιασμένων δώρων και κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών, η Εικόνα παρευρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για προσκύνηση.
από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/