Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Έρανος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου υπέρ του δοκιμαζόμενου Ελληνικού Λαού


Την ερχόμενη Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012, Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα διεξαχθεί έρανος σε όλους τους ιερούς ναούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας προς ενίσχυση των Ελλήνων αδελφών μας, οι οποίοι περνούν δύσκολες ώρες, εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης, η οποία μαστίζει την Ελλάδα και των επαχθών οικονομικών μέτρων που εφαρμόζονται.
Ήδη η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε συνεργασία με τις κατά τόπους ενορίες και άλλους φορείς, καθώς και άλλες Ιερές Μητροπόλεις, απέστειλαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ρουχισμού στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και άλλες Ιερές Μητροπόλεις, τα οποία και διανέμονται στοχευμένα σε ευπαθείς ομάδες, όπως πολύτεκνοι, άνεργοι, άστεγοι και ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας.
Το προϊόν του εράνου της ερχόμενης Κυριακής, μαζί με εισφορά και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, θα αξιοποιηθεί για την αγορά τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι των δυσπραγούντων αδελφών μας. Στόχος είναι, να μην υπάρξει το επερχόμενο Πάσχα ελληνική οικογένεια, η οποία να μην έχει τα αναγκαία ήδη διατροφής για τις άγιες αυτές ημέρες που θα εορτάζουμε. Σε σχετική Εγκύκλιό του προς το ευσεβές πλήρωμα, που θα αναγνωσθεί κατά τη θεία Λειτουργία της ερχόμενης Κυριακής, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, τονίζει τα ακόλουθα:

«Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,
Όλοι είμαστε τους τελευταίους μήνες μάρτυρες των ανείπωτων δυσκολιών των Ελλήνων αδελφών μας, εξ’ αιτίας της φοβερής οικονομικής κρίσης, την οποία η Μητέρα Πατρίδα διέρχεται. Οι ειδήσεις, που λαμβάνουμε για τα παιδιά των σχολείων, τους αστέγους, τους ανέργους, τους ηλικιωμένους και τους συνταξιούχους, που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν την καθημερινή τους τροφή, είναι πράγματι συγκλονιστικές.
Ομολογουμένως, βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη εθνική τραγωδία, που όμοιά της δεν έζησε η Ελλάδα, μετά τους χρόνους της Γερμανικής Κατοχής. Και, όπως αντιλαμβάνεστε, ως Εκκλησία και ως Κυπριακός Ελληνισμός δεν μπορούμε, και δεν είναι δυνατό, να σταθούμε αδιάφοροι και απαθείς. Αντίθετα, έχουμε χριστιανικό, αλλά μαζί και εθνικό χρέος, να επιδείξουμε, για μια ακόμη φορά, έμπρακτη την αγάπη μας προς τη σκληρά δοκιμαζόμενη σήμερα Μητέρα Πατρίδα και να προσφέρουμε την ολόψυχη βοήθεια και συμπαράστασή μας προς τους δυσπραγούντες Έλληνες αδελφούς μας.
Όθεν παρακαλούμε, πρόθυμα και γενναιόδωρα όπως συνεισφέρετε από καρδιάς στον έρανο, που διεξάγεται σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. Τα συνολικά έσοδα του εράνου τούτου, θα αξιοποιηθούν με την αγορά τροφίμων, τα οποία θα αποσταλούν προς ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ευχόμαστε, ο Θεός να ευλογεί εσάς και τους οικείους σας, να προστατεύει την Ελλάδα και τον όπου γης Ελληνισμό από κάθε δυσκολία και να ενισχύει και να στηρίζει τους δοκιμαζόμενους σήμερα Έλληνες αδελφούς μας.Ευχέτης προς Κύριον
+ Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, 29 Φεβρουαρίου 2012.
από :  Εδώ