Άγιοι και Εκκλησία

Άγιοι και Εκκλησία

Νοέμβριος 2008 Νοέμβριος 2014

Ποτέ πέρασαν 6 χρόνια, με τη δική σας αγάπη μας φαίνονται σαν χθες.

Ξεκινήσαμε δειλά δειλά με την βοήθεια του Θεού με λίγες αναρτήσεις αλλά με πολύ ζήλο και αγάπη, σήμερα που εσείς μας το κάνατε τόσο δυνατό ο ζήλος και η αγάπη μας γι΄αυτό πολλαπλασιάστηκε.

Κι εμείς γι΄αυτό σας ευχαριστούμε πολύ.

Διαδώστε παντού το http://eisagios.blogspot.gr/ (Άγιοι και Εκκλησία) να μάθουμε όλοι την Ζωή των Αγίων μας τις Εκκλησιές μας και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Πατρίδας μας.

Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βεροίας,


Τοποθεσία Νότια κοίτη Αλιάκμονος, περί τα 4 χλμ. από την γέφυρα, στον δρόμο προς Βεργίνα.
Ηγούμενος Αρχιμ.Πορφύριος
Μοναχοί 13 από τους οποίους 4 εγκαταβιούν και 1 δόκιμος

Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου της περιοχής Σκήτης Βεροίας βρίσκεται στους πρόποδες των Πιερίων κοντά στον ποταμό Αλιάκμονα και αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα μοναστικά κέντρα του Μακεδονικού χώρου. Ο βίος πολλών αγίων αναφέρει ιδιαίτερη αίγλη στη Μονή. Σημαντικές μορφές του μοναχισμού της εποχής επισκέφθηκαν, παρέμειναν για κάποιο χρονικό διάστημα ή και εμόνασαν στο χώρο αυτόν. Το 1822 πυρπολήθηκε ολοκληρωτηκά από τους Τούρκους και το μοναδικό κτίσμα που διασώθηκε είναι το παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο βράχο. Η Μονή ανοικοδομήθηκε μέχρι το 1830 και διατηρεί τη μακεδονική αρχιτεκτονική της. Σώζονται δε πολλά ιερά λείψανα. Λειτουργεί ως ανδρώα Ι. Μονή.