Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Θεοδώρεια 2012

  Υπό τον τίτλο «Θεοδώρεια 2012» διοργανώθηκαν και φέτος στην Ορεστιάδα λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, επί τη εορτή των αγίων Θεοδώρων, εφόρων της ακριτικής πόλεως.
  Την Παρασκευή, 2 Μαρτίου ε.ε., παραμονή της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος εψάλη Μέγας Εσπερινός και η Α’ Στάση των Χαιρετισμών, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου, πλαισιούμενου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου και του οικείου Μητροπολίτου.

  Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο, 3 Μαρτίου ε.ε., προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των λοιπών Αρχιερέων και στη συνέχεια ελιτανεύθησαν τα ιερά λείψανα των αγίων Θεοδώρων, Τήρωνος και Στρατηλάτου, η ιερά εικών των αγίων και η θαυματουργός εικών, αντίγραφον της ιεράς εικόνος της Παναγίας του Κύκκου. Στην κεντρική πλατεία της πόλεως εψάλη αρτοκλασία.
  Στις λατρευτικές εκδηλώσεις προσήλθαν οι βουλευτές Έβρου, ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Δημ. Μουζάς, ο Στρατηγός Χρ. Χαλκίδης, Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας, ο Διοικητής της ΙΙΙ Μ/Κ Ταξιαρχίας Χρ. Καρυώτης, ο Αστυν. Διευθυντής Ορεστιάδος Γεωρ. Σαλαμάγκας, μέλη του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των λοιπών φορέων, μαθηταί σχολείων και πλήθος κόσμου εκ της πόλεως και της περιχώρου.